Фелиноложки клуб „ЕСТЕТИКЕТ” беше създаден в един прекрасен есенен ден от тайфа любители на писани, които обичат да участват в изложби на котки с приятели и в приятна компания. Клубът ни е доброволно сдружение с нестопанска цел, създадено по реда на Закона за юридическите лица с нестопанска цел. Ние сме тук за да популяризираме, поддържаме и развиваме развъдната дейност на чистопородни котки признати от ТИКА, да съдействаме за организирането на изложби, да обединяваме любителите и собствениците на домашни котки, да помагаме в националните програми за защита на домашните животни.
Ако имате въпроси или желаете повече информация за клуба, моля не се колебайте да ни пишете или ни се обадите. Ние с удоволствие ще отговорим на вашите въпроси.

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

Регистрация : Валидни са всички правила на ТИКА. При първата изложба на котката може да не е регистрирана в ТИКА , но за да бъдат признати получените точки и за да участва за Международни / Регионални награди котката трябва да бъде регистрирана преди следващата изложба . Ако имате въпроси моля не се колебайте да ни пишете на This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. или обадите , както и на официалния адрес на организацията (TICA, P. O. Box 2684, Harlingen, TX 78551) www.tica.org.

Ветеринарен контрол : На входа ще присъства ветеринарен лекар, които ще прегледа всички котки записани за изложбата . Котки, показващи признаци на външни паразити, ушна краста, гъбички или други заболявания няма да бъдат допускани в изложбената зала, както и всички други котки, представени от същия изложител. Всички котки трябва да бъдат ваксинирани по редовна схема – редовни ваксинации се изискват и срещу бяс. Бременни или кърмещи котки ще бъдат дисквалифицирани. Според правилата на ТИКА за провеждане на изложби ноктите на лапите, предни и задни, трябва да бъдат подрязани преди отсъждането на котката.

Котета : Котенца записани за участие в изложбата трябва да имат навършени 4 месеца , но не по-големи от 8 месеца . Котетата могат да са кастрирани.

Домашни Любимци : домашните любимци са добре дошли на тази изложба . Те се състезават и прибавят титли, както родословните котки , могат също така да участват в събраните точки за Международен / Регионален победител , след като се регистрира официално в ТИКА . Всички домашни любимци над 8 месечна възраст , задължително трябва да бъдат кастрирани.

Ако не сте сигурни в кой клас и цвят да се състезава моля проверете тук: http://www.seregiontica.org/Colors/intro.htm или ни изпратете снимка заедно със заявката и ние ще ви помогнем.