Фелиноложки клуб „ЕСТЕТИКЕТ” беше създаден в един прекрасен есенен ден от тайфа любители на писани, които обичат да участват в изложби на котки с приятели и в приятна компания. Клубът ни е доброволно сдружение с нестопанска цел, създадено по реда на Закона за юридическите лица с нестопанска цел. Ние сме тук за да популяризираме, поддържаме и развиваме развъдната дейност на чистопородни котки признати от ТИКА, да съдействаме за организирането на изложби, да обединяваме любителите и собствениците на домашни котки, да помагаме в националните програми за защита на домашните животни.
Ако имате въпроси или желаете повече информация за клуба, моля не се колебайте да ни пишете или ни се обадите. Ние с удоволствие ще отговорим на вашите въпроси.

News

Find the latest news from Estheticat Club
Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

ТИКА е основана през лятото на 1979 година. Днес уникалния, генетично базиран регистър на ТИКА привлича последователи от цял свят. С научно установени принципи, ТИКА се превърна в най-големия генетичен регистър на котки в света. Организацията се развива международно с клубове и членове от цял свят. Освен в САЩ, можете да откриете ТИКА изложби в Аржентина, Австрия, Белгия, Бразилия, Канада, Колумбия, Коста Рика, Дания, Финландия, Франция, Германия, Унгария, Япония, Холандия, Мексико, Русия, Испания, Швеция, Швейцария, Обединеното гралство, както и в други постоянно присъединяващи се държави по цялото земно кълбо.
ТИКА вярва в своята мисия

  • Да окуражава своите членове да работят заедно за запазването на чистопородните котки, както и за здравето и благополучието да домашните
  • Да окуражава своите членове да работят заедно за запазването на чистопородните котки, както и за здравето и благополучието да домашните
  • Да има най-точния и научно обоснован сертифициран регистър на родословни животни в света
  • Да подкрепя изложби, популяризиращи както родословните, така и домашните котки, и които са едновременно забавни и образователни
  • Да окуражава своите членове да участват активно в обществото за разпространението на информация за кастрацията и хуманното отношение към животните
  • Да окуражава своите членове да се ангажират в граждански инициативи и групи за отговорно отношение към здравето и благополучието на котките
  • Да обединява любителите на котките по цял свят
  • Да предоставя информация не само относно развъждането и излагането на родословни котки или подобряването на породите, но и за здравето и благополучието на всички котки.
  • Да подкрепя проучвания в областта на здравето на котките чрез Международната котешка фондация, която спонсорира и подпомага научни изследвания и образователни дейности целящи осигуряването за здравословен живот за нашите домашни любимци.

ТИКА, за прекрасните котки, доброто настроение и приятелството ТИКА признава над 50 породи котки за участие в Шампионски клас, присъждайки Регионални и Международни награди на най-добре представилите се възрастни котки, котенца и кастрати. Неродословните домашни любимци се състезават помежду си за същите награди и признание.
ТИКА е горда от уникалния формат на оценяване, добре обучените и професионални съдии, и най-вече с приятелската атмосфера на изложбите.
ТИКА окуражава семейното участие, чрез забавната и образователна програма за Млади изложители.
Присъедини се към ТИКА днес! Силата на ТИКА е в нейните членове. Развъдници, изложители и любители на котките са винаги добре дошли да се присъединят към ТИКА и да участват в най-бързо развиващия се регистър на котки в света. Нашите членове имат право да гласуват по всички въпроси, които оформят политиката на Асоциацията. Членовете също имат право да участват в породни групи по техен избор и да бъдат избирани в ТИКА Породни комитети. Породните комитети са отговорни за постоянно продължаващото развитие, насочване и/или модификация на породните стандарти за признатите породи в Шампионския клас, както и за признатите от ТИКА породи, които все още се развиват.