Tica

Антония Алексова- магистър по „Маркетинг и Мениджмънт„ страстен любител на всички котки, привърженик за мотото, че не във всеки дом трябва да има животинче , но ВСЯКО Домашно животно трябва да има ДОМ” което и главна причина за създавене на клуба.

Роси Антонова - художник по образование, икономист по професия, фотограф по желание и коткар по душа. Обичам абослютно всички животни ... на моменти дори повече от хората, но котките винаги са имали специално място в живота ми и най-вече в сърцето ми.

Д-р Николай Данов - зъболекар От както се помня, винаги съм обичал природата и животните - през годините съм отглеждал вкъщи всевъзможни биологични видове :) . Най-силна и трайна, обаче, се оказа любовта ми към котките и в частност персийските, с каквито през последните 9 години споделям дома си, а участията с тях по международните изложби чудесно се съчетават с друго мое увлечение – пътуванията с приятна, весела компания. Старая се, според възможностите си, за повишаване културата на развъждане и отглеждане на домашни любимци в България.

За нас и ТИКА

Мото на Тика е:

За нашите прекрасни котки ... забавление ... и приятелство - и го спазва независимо къде в света се намира клуба, назавсимо дали котката е с родословие или просто обичан домашен любимец."
В ТИКА е най-големият регистър на котки, който постоянно расте из целия свят. Членовете й са развъдници, клубове или просто любители на котки от всеки континент. Причината е, че асоциацията признава нови породи много по-лесно от останалите организации, както и че позволява достигането на същите титли на домашните котки, както на родословните.
ТИКА си осигурява развитието със своите програми за Млади изложители и обучението на новите развъдници и любители.
Ако искате да научите повече за нас, не се колебайте да посетете сайта ни, за да видите предстоящите изложби, които са най-близо да вас.
Фелиноложки клуб „ЕСТЕТИКЕТ” беше създаден в един прекрасен есенен ден от тайфа любители на писани, които обичат да участват в изложби на котки с приятели и в приятна компания. Клубът ни е доброволно сдружение с нестопанска цел, създадено по реда на Закона за юридическите лица с нестопанска цел. Ние сме тук за да популяризираме, поддържаме и развиваме развъдната дейност на чистопородни котки признати от ТИКА, да съдействаме за организирането на изложби, да обединяваме любителите и собствениците на домашни котки, да помагаме в националните програми за защита на домашните животни.
Ако имате въпроси или желаете повече информация за клуба, моля не се колебайте да ни пишете или ни се обадите. Ние с удоволствие ще отговорим на вашите въпроси.
За връзка с нас пишете на: [email protected] или ни се обадете: +359 894 416 664. От основателите