Tica

Свободни котенца на членове на клуба

Бездомни котенца търсят любящ дом, те са обезпаразитени и кастрирани , моля ако се интересувате да осиновите някое от "нашите" бездомни котенца , не се колебайте да пишете или обадите , за нас ще е удоволствие да ви помогнем да откриете бъдещият ви домашен любимец.

Котенцата за домашен любимец напускат развъдниците след навършване на 12 седмична възраст, с всички необходими ваксини, обезпаразитяване, кастрация, регистрация в ТИКА, микро чип, здравен сертификат, международен ветеринарен паспорт, договор, родословие. Много хора, изразяват интерес в отглеждането на Чистокръвни, Родословни котки. Започват с мисълта, че развъждането на котки е лесна работа, която всеки може да свърши, докато ние, които имаме регистрирани развъдници и обичаме това, което правим, знаем как стоят нещата.
3а тези, които сега навлизат, е важно да знаят истината за развъждането. Това е скъпо хоби, което отнема много време и работа.
Няма доходи в отглеждането на котки. Това е простата истина.
Развъждането на животни, никога не трябва да се взима с лека ръка. Това е поемане на голяма отговорност.
Всеки развъдник трябва да се увери в правилната селекция на котенцата, че котенцата са здрави и добре гледани. Понякога това ще означава, че дадена котка не става за разплод и трябва да й се намери дом като домашен любимец и се налага да се разделиш с любима котка, само защото е открит проблем при развъждането й.
Всеки селекционер трябва да работи за целите на запазването на породата/породите с които работи. Трябва винаги да се стреми към по-добро, към изкореняването на здравословни проблеми, запазване на темперамента и развъждане максимално близо до Идеалния Стандарт през цялото време.
Доказателствата на селекционера, че прави правилен подбор са, освен в щастливите собственици на домашни любимци, но и в изложбената зала.
Един селекционер, който не води своите котки по изложби, не мисли сериозно за развъждането. Именно на изложбите се разбира дали котката е за развъждане и дали отговаря на стандарта на породата. Много е лесно развъдник да получи слепи котила, на които не забележат, че котките им започват да се движат далеч от стандартите по външен вид, размер и темперамент.